Referat 1997

Meite Mack ens Venner

Referat fra fjelltur for medlemmene av MeiteMackens Venner - 1997

Deltakere:

 • Frank Jon
 • Bjørn Olav Olsen
 • Yngve Bersvendsen
 • Frank Bersvendsen

Generalsekretær for årets tur var Bjørn Olav Olsen.

Det bør først presiseres at en god del av dette referat er i ettertid skrevet av Yngve, da referatet fra Bjørn kom så sendt som 14 dager før turen 1998, og var noe "magert". I forbindelse med turen 1998 ble Yngve oppnevnt til fast sekretær og referent. Han har derfor tillatt seg etter hukommelsen å legge til en del beskrivelser og betraktninger.

Turen for 1997 var lagt til området nord for Haugastøl, et par mil vest for Geilo. Generalsekretæren var tidlig ute med å møte opp på Geilo, og måtte vente vel lenge på de resterende. Grunnen var at Yngve ble sittende fast i Oslo pga. avlyst flytur til Bergen kvelden før. Videre gikk tiden med til innkjøp av mat, Mack og diverse utstyr.

Utpå dagen kunne vi dog samles på Haugastøl, der rømmegrøt ble fortært på stedets kafe. Så gikk turen til bestemmelsesstedet, Kvasshovd. Det var en grei tre-kvarters tur i meget vakre omgivelser og i et fint terreng. Utmerket vær; strålende sol og 22-23 grader. Da vi kom opp hoppet tre av de fire rett ut i vannet, som var "lunket". Et dårlig tegn når det gjaldt fiskebitt.

Etter å ha satt opp teltet ble fiskeutstyret ordnet. Umiddelbart etter ankomst er alle nyskjerrige for å teste ut fiskebittet, og etter 6-7 kast med spinner, bet det kraftig på hos Yngve. En skikkelig fin ørret på mellom tre og fire hekto ble dratt på land. Overraskelsen var stor, og optimismen steg hos alle. Men det ble med det. Fisken ble stekt i det etterfølgende måltid, med Mack som tilbehør. "Godt norsk" er det vissnok noe som heter, eller kanskje heller "godt nordnorsk".

På tross av ivrig fisking, ble det lite fangst. Hadde nok sammenheng med det gode været.

Utpå kvelden ble litt sterkere drikkevarer funnet frem, samt kortstokken. Hundkonkurransen var i gang. Først godt utpå natta en gang ble tid for å krype i soveposen.

Neste dag, fredag, gikk med til fisking og kortspill. Vi slet oss til noen fisker av litt variabel størrelse, nok til noen gode ørretmåltid. Vi forsøkte oss i et annet vann ikke langt unna, men det var like vanskelig der.Utpå kvelden kom det en eldre mann forbi med fluestang. Det var godt mørkt, og problematisk å se terrenget. Han ga oss noen småtips, bl.a. at den beste fisketiden var når det ble mørkt. For da gikk fisken inn langs land og beitet på smådyr. Etter leggetid fikk ikke Yngve sove, og han benyttet derfor anledningen til å forsøke nattfiske med flue og dubb. Meget dårlig sikt i mørket, og ikke ufarlig å gå da det stort sett var store steiner langs vannkanten som man måtte balansere på. Det som huskes best var at det var noen skrekkelige plaskete tilslag, men fisken satt ikke på. Ikke forborget. Mysteriet ble oppklart da det ble klart at fisken spratt etter DUBBEN. Det var en ny opplevelse. Men spennende var det likevel. Det ble bare en fisk på nattens utflukt og minst 20 svære tilslag. Ja-ja.

Også lørdag ble det fisket en del. Det vakre været bød på flotte naturopplevelser. Det som spesielt må fremheves var at molta akkurat begynte å modnes. Da vi kom opp på torsdag var det bare en og annen moden bær, mens på søndag var en god del moden. Så moltebær til dessert gjorde seg etter at ørreten og Mack’en var fortært. Landskapet var vakkert, med Hallingsskarvet badende i sol rett nordenfor - og ikke langt unna. Utpå kvelden var det atter tid for kortspill, med Mack som tilbehør.

Det meste av søndagen går med til å pakke sammen og begi seg på hjemvei. Hundkonkurransen måtte også avsluttes, og regnskapets time for kåringen av årets meitemack er der.

KONKURRANSENE

1. Fisking

 • 10 poeng: Yngve (4 fisk a 1 poeng = 4 p.)
 • 8 poeng: Bjørn (5 fisk a 0.5 poeng = 2.5 p.)
 • 6 poeng: Frank B. (3 fisk a 0,5 poeng = 1.5 p.)
 • 4 poeng: Frank J. (1 fisk a 0.5 poeng = 0.5 p.)

2. Hund

 • 10 poeng: Frank J.
 • 8 poeng: Yngve
 • 6 poeng: Bjørn
 • 4 poeng: Frank B.

3. Tilleggsøvelser

Presisjonskast med stang, der poenget er å komme nærmest mål i terrenget med stang og dubb.

Freesbee; der man skulle kaste en plasttallerken nærmest mulig noen mål i terrenget.

Terrengløp; en distanse tilsvarende ca 600 meter til en åskam og tilbake igjen. En ikke ufarlig øvelse for utrente 40-åringer.

Resultater for tilleggsøvelsene:

Poeng: Navn: Presisjonskast: Freesbee: Terrengløp: Klassiffer:
5 poeng Bjørn
Nr. 1
Nr. 1
Nr. 3
5
4 poeng Frank J.
Nr. 2
Nr. 2
Nr. 1
5
3 poeng Yngve
Nr. 4
Nr. 3
Nr. 2
9
2 poeng Frank B.
Nr. 3
Nr. 4
Nr. 4
11

Bjørn ble utropt til vinner pga flere seire enn Frank J.

Minuspoeng (subjektivt vurdert av generalsekretæren):

Frank J.får 3 minus for manglende referat for 1996, samt ett minus for forsinket fremmøte. Frank B. og Yngve får ett minus for forsinket fremmøte. Bjørn får ett pluss for presist fremmøte!


Sluttstilling for årets konkurranser:

Nummer: Navn: Fisking: Hund: Tilleggsøvelser: Minuspoeng: Totalt:
1
Yngve Bersvendsen
10
8
4
-1
20 poeng
2
Bjørn Olav Olsen
6
6
3
+1
18 poeng
3
Frank Jon
8
10
4
-4
18 poeng
4
Frank Bersvendsen
4
4
2
-1
9 poeng

I rangeringen av 2 og 3-plassen tas det utgangspunkt i antall pluss/minus-poeng, som i dette tilfelle avdekket graverende forhold.

Årets Meitemack er: Yngve Bersvendsen.

Så bar det på hjemvei igjen.Vel fremme ved bilene badet Frank B, Frank J og Bjørn nakne i et vann, faktisk med en god del tilskuere på knauser og i hytter. Egentlig litt på kanten for medlemmer av en respektabel forening. Deretter rullet disse tre nedover Hallingdal, og Yngve tok bergenstoget vestover. Så var årets tur slutt. Vi takker alle for en fin tur, og ser allerede frem til neste års arrangement.

Frank Bersvendsen overtar, for første gang, det viktige verv som generalsekretær.Bjørn Olsen/Yngve Bersvendsen

gen.sekr. 1997/sekretær